Sekopäinen BASE-hyppy jyrkänteeltä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jotkut extremelajeista kiinnostuneet ovat joskus kokeilleet BASE-hyppäämistä, jossa hypätään kiinteältä alustalta laskuvarjolla. Hengenvaarallisessa lajissa tapahtuu usein verran vakavia loukkaantumisia. Eräs lajin muoto on liitopuvulla hyppääminen.

Kuva: YouTube

Nyt verkossa nähdään videotallenne sekopäisestä BASE-hypystä, jossa hurjapää hyppää liitopuvulla kallionkielekkeeltä ja suorastaan ”nuolee” valtavalla nopeudella kalliota.

Taannoin 30-vuotiaan miehen BASE-hyppy meni pahasti pieleen, kun tämä oli asentanut laskuvarjonsa väärin päin. Laskuvarjon aukeaminen ei onnistunutkaan suunnitellulla tavalla, joten mies iskeytyi kalliota päin ja päätyi pienelle kallionkielekkeelle. Hyppääjä onnistui soittamaan apua kännykällään. Pelastajat olivat kuitenkin ihmeissään siitä, että mies selviytyi rajusta onnettomuudesta pelkällä nilkkavammalla.