Cyndi Lauper hautoi itsemurhaa: ”Istuin pimeässä huoneessa ja join vodkaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalaisen poplaulajan ja näyttelijän Cyndi Lauperin menestys alkoi aikoinaan She’s So Unusual -albumin julkaisemisen jälkeen. Grammy-palkittu laulajatähti oli ensimmäinen naisartisti, jolla oli samalta albumilta neljä singleä Top 5 -singlelistalla.

Nyt 59-vuotias Cyndi Lauper paljastaa kärsineensä rankasta masennuksesta, kun neitokaisen ura hiipui 1980-luvun lopussa. Poppari kävi niinkin syvällä synkissä mietteissä, että pohti itsemurhaa. Laulajattaren tilannetta pahensi ero silloisesta pitkäaikaisesta kumppanista ja managerista, David Wolffista.

– Olin tullut niin pitkälle urallani, mutta minusta tuntui siltä kuin olisin epäonnistunut. Se oli todella synkkää aikaa minulle. Istuin studiolla pimeässä huoneessa ja join vodkaa, kertoo Cyndi Lauper Radar Online -sivustolle.

Itseinhossa kierivä poppari mietti jopa hotellihuoneensa parvekkeelta hyppäämistä. Ainoa asia, joka esti häntä tappamasta itseään oli naisen maine ”tyttönä, joka haluaa pitää hauskaa”. Girls Just Wanna Have Fun -hittibiisin esittäjä halusi elää iloisen maineensa mukaisesti ja päätti voittaa murheensa terapiassa.

Lauper saikin lohtua terapiaistunnoista, joissa hän käsitteli traumaattisen lapsuutensa ongelmia ja teini-ikäisenä kokemiaan takaiskuja. Poptähden elämä on sittemmin kääntynyt positiivisemmille urille, ja hän on julkaissut useita albumeita 2000-luvun puolella. Tähden rakkausasiatkin ovat hienolla tolalla, sillä hän on tällä erää naimisissa näyttelijä David Thorntonin kanssa.

Cyndi Lauperin tunnetuimpia hittejä ovat muun muuassa Girls Just Wanna Have Fun ja Time After Time. 1980-luvulla suosioon singahtanut tähti oli suosittu etenkin teini-ikäisten keskuudessa. Hän toi myös 1970-luvun punk-sävytteisen tyylin uudelleen muotiin suosionsa myötä. Laulajatar lauloi myös Michael Jacksonin ja Lionel Richien kirjoittamassa We Are The World -hyväntekeväisyyskappaleessa.