Nickelback innostui Suomen juomakulttuurista: ”Juotte kaikki maan alle!”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kanadan menestyneimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva Nickelback esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa 16. syyskuuta. Here And Now -maailmankiertueella parhaillaan oleva bändi veti sunnuntai-iltana Hartwall Areenan täyteen innokkaita faneja.

Pariisista samana päivänä Suomeen lentänyt Chad Kroeger kertoi olevansa iloinen ensimmäisestä Suomi-visiitistään. Muut bändiläiset puolestaan ehtivät viettää maassamme muutaman lepopäivän ennen sunnuntaista keikkaa. Rokkarit vitsailivat Suomen juomakulttuurista, ja Kroeger kertoi muun muuassa harkitsevansa liittymistä Suomen olympiajoukkueeseen, jos lajina olisi alkoholin juonti.

– Olen kuullut, että suomalaiset juovat kaikki maan alle. Kanadassa on vähän sama meininki. Osa minusta on siis suomalainen, Chad Kroeger kertoi yleisölle.

Iltalehti uutisoi sunnuntaina yhtyeen kitaristista Ryan Peakesta, joka kertoi ihastuneensa suomalaiseen ruokaan. Miehen mukaan hän sai lyhyen Suomen-reissunsa aikana loistavaa ruokaa. Peake vietti iltaa ystäviensä kanssa muun muuassa Molly Malone’s -irkkubaarissa ja ruokaili Groteskissa sekä Demossa.

Nickelback esitti Suomen keikallaan lukuisia hittibiisejään, kuten When We Stand Together, Someday, Far Away, Photograph, Rockstar ja Lullaby. Yhtye ylisti suomalaista yleisöä Twitter-blogissaan keikan jälkeen, ja kehui yleisöä kovaääniseksi. Rokkarit kertoivat nauttineensa jokaisesta minuutista Suomen keikallaan.