Räppäri paljasti The Fugeesin hajoamisen syyn

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Haitilaissyntyinen räppäri Wyclef Jean tunnetaan soolouransa lisäksi myös hiphop-trio The Fugeesin jäsenenä. Taannoin miehestä levisi uutisia, joiden mukaan häntä olisi ammuttu. Tähti oli kuitenkin vain loukannut kätensä lasinpalaan.

Nyt Wyclef Jean on kertonut viimein todellisen syyn The Fugees -yhtyeen hajoamiselle, joka järkytti musiikkimaailmaa vuonna 1997. Hiphop-tähti paljastaa uudessa Purpose-elämäkerrassaan, että hänellä oli salasuhde bänditoveriinsa Lauryn Hilliin. Rakastavaisten suhde joutui lopulta kriisiin Laurynin raskauden vuoksi.

Neitokainen nimittäin huijasi toisaalla aviossa olevaa Wyclef Jeania uskomaan, että mies oli hänen lapsensa isä. Todellisuudessa Hill oli raskaana Bob Marleyn pojalle, Rohan Marleylle. Miehen mukaan välikohtaus tappoi jotain olennaista parin suhteessa, mikä oli yksi The Fugees -yhtyeen lopettamiseen johtaneista syistä.

– Olin naimisissa ja Laurynilla ja minulla oli suhde. Hän uskotteli minulle, että lapsi oli minun, enkä voinut antaa sitä anteeksi. Rakkautemme oli rikki, kertoi Wyclef Jean elämäkerrassaan New York Post -lehden mukaan.

Wyclef Jean perusti The Fugees -yhtyeen ystävänsä Prasin ja luokkatoverinsa Lauryn Hillin kanssa. Aluksi kokoonpanon nimi oli Tranzlator Crew, mutta bändi muutti sittemmin nimensä tunnetuksi tulleeseen muotoon. Yhtye teki läpimurtonsa toisella The Score -albumillaan. Vuonna 1997 The Fugees hajosi ja sen jäsenet suuntautuivat omiin sooloprojekteihinsa.