Nickelback esiintyi Suomessa: ”Uskomaton rock-show” – katso keikkakuvat

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kanadan menestyneimpiin rock-yhtyeisiin lukeutuva Nickelback esiintyi ensimmäistä kertaa Suomessa 16. syyskuuta. Here And Now -maailmankiertueella parhaillaan oleva bändi veti sunnuntai-iltana Hartwall-areenan täyteen innokkaita faneja. Stara oli paikalla seuraamassa loppuunmyytyä konserttia.

Lämmittelijänä nähtiin American Idol -laulukilpailusta tähdeksi singahtanut rockmies Chris Daughtry yhtyeineen. Noin puolen tunnin setin esittänyt Daughtry viritti yleisön rock-meininkiin muun muuassa biiseillään It’s Not Over, Home ja No Suprise. Nickelback astui lavalle 15 minuuttia arvioidun soittoajan jälkeen. Yleisön odotus kiteytyi raikuviin huutoihin ja aplodeihin, kun yhtye aloitti keikan This Means War -kappaleella uudelta albumiltaan.

Näyttävä aloitus sai areenan haukkomaan henkeään, sillä Nickelbackin kolmesta ensimmäisestä biisistä ei puuttunut menoa ja meininkiä. Pariisista samana päivänä Suomeen lentänyt Chad Kroeger kertoi olevansa iloinen ensimmäisestä Suomi-visiitistään. Muut bändiläiset puolestaan ehtivät viettää maassamme muutaman lepopäivän ennen sunnuntaista keikkaa. Rokkarit vitsailivat Suomen juomakulttuurista, ja Kroeger kertoi muun muuassa harkitsevansa liittymistä Suomen olympiajoukkueeseen, jos lajina olisi alkoholin juonti.

– Olen kuullut, että suomalaiset juovat kaikki maan alle. Kanadassa on vähän sama meininki. Osa minusta on siis suomalainen, Chad Kroeger kertoi yleisölle.

Keikan alkupuolella kuultiin yksi yhtyeen tunnetuimmista hiteistä, Photograph. Chad Kroeger pyysi kaikkia laulamaan mukana kyseisen hitaan rock-balladin aikana. Poppari Avril Lavignen kanssa hiljattain kihlautunut muusikko pyysi naisia huutamaan miehiä kovaäänisemmin Far Away -kappaleen kertosäkeessä.

– En koskaan kyllästy siihen, että tuhannet naiset kiljuvat meille. Se on fantastista. Huomasitteko, että eturivissä on vain kolme miestä ja loput ovat naisia, Kroeger kertoi.

Nickelbackin musiikki kuuluu maailman rock-radioiden soitetuimpiin. Yleisö lauloikin mukana, kun bändi esitti sekä uusia että vanhempia hittejään. Keikalla kuultiin megahitti When We Stand Together, joka on kerännyt YouTube-palvelussa yli 50 miljoonaa katselukertaa. Muita yleisöä villitseviä biisejä olivat muun muuassa Someday, Rockstar ja How You Remind Me.

Illan villeimmän esityksen tarjosi yhtyeen tatuoitu rumpali Daniel Adair, joka on vaikuttanut myös 3 Doors Down -bändissä. Huikea rumpusoolo sai areenan raikumaan aplodeihin ja vihellyksiin. Encorena yhtye esitti vuonna 2008 julkaistun Gotta Be Somebody -kappaleen sekä Transformers-elokuvan soundtrack-levylläkin kuullun ”Burn It to the Ground”.

Yleisö sai ihastella mukaansatempaavien esityksien lisäksi häikäisevää valospektaakkelia. Lullaby-biisin aikaan valtavalla screenillä nähtiin lumoava kuumaisema. Unohtumattoman show’n esittänyt Nickelback ylisti suomalaista yleisöä keikan jälkeen Twitter-blogissaan.

Nickelback teki läpimurtonsa vuonna 2001 How You Remind Me -singlellään. Yhtyeen nykyisiä jäseniä ovat Chad Kroeger, Ryan Peake, Mike Kroeger sekä Daniel Adair. Bändin entisiä jäseniä ovat Brandon Kroeger, Mitch Guindon ja Ryan Vikedal. Nickelback on julkaissut seitsemän studioalbumia, joista tuorein on Suomessakin kultarajan ylittänyt Here And Now.