Puhdistus valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Antti J. Jokisen ohjaama Puhdistus on valittu Suomen viralliseksi Oscar-ehdokkaaksi. Sofi Oksasen moninkertaisesti palkittuun romaaniin perustuvan elokuvan ovat käsikirjoittaneet Marko Leino ja Antti J. Jokinen.

Puhdistus sai ensi-iltansa 7. syyskuuta. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Laura Birn, Liisi Tandefelt, Amanda Pilke, Peter Franzén, Krista Kosonen, Tommi Korpela, Kristjan Sarv ja Tomi Salmela.

Suomen Filmikamarin johdolla koottu elokuva-alan ammattilaisista koostuva Suomen Oscar-raati teki valintansa katsottuaan valintakriteerit täyttävät kotimaiset elokuvateatteriensi-illan saaneet elokuvat. Raati perusteli valintaansa luonnehtimalla Puhdistuksen tarinankerrontaa poikkeuksellisen hienoksi.

Oscar-palkinnon virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences. AMPAS pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun. Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 10. tammikuuta 2013. Oscar-palkinnot jaetaan 85. kerran 24. helmikuuta 2013 ympäri maailman televisioitavassa gaalassa.