Apple-floppi paisui skandaaliksi: Nyt katoavat jo tekstiviestitkin

Digi · Stara.fi

Mediassa on viime päivinä seurattu tiiviisti Applen uuden iOS-käyttöliittymän vastaanottoa, joka on saanut aikaan suuremman skandaalin kuin Nokian taannoinen valokuvahuijaus. Uusi käyttöliittymä on nimittäin osoittautunut pahasti keskeneräiseksi, ja se on aiheuttanut käyttäjille monenlaisia vaikeuksia.

Kerroimme aiemmin tänään kuinka Lontoon liikennevirasto on ryhtynyt jakamaan Apple-käyttäjille paperikarttoja, koska laitteiden uusi karttasovellus on lähes käyttökelvoton. Aiemmin kerroimme, että päivitys on kadottanut käyttäjiltä yhteystietoja, viestejä ja selaimen bookmarkeja. Ongelmat eivät kuitenkaan jääneet vielä siihen. Nyt on nimittäin selvinnyt, että uusi järjestelmä kadottaa käyttäjien tekstiviestejä.

Staran testissä käytettiin samaa Apple-tunnusta ja kahta saman liittymän Multi-SIM -korttia sekä iPadissa että iPhonessa. Laitteista iPhoneen on päivitetty uusi iOS6, mutta iPadissa on vanha iOS5. Samaan numeroon lähetettyjen tekstiviestien pitäisi saapua molempiin laitteisiin samanaikaisesti, mutta päivitettyyn iPhoneen viestit eivät saapuneet lainkaan. Tosin sanoen Applen tuorein päivitys kadottaa käyttäjien viestejä bittien taivaaseen. Soneran Timo Saxen vahvisti tänään ongelman olemassaolon Digitodayn haastattelussa.

– Häiriöitä on ollut. Mutta tässä on kyseessä Applen tarjoama palvelu. Laitteet ja systeemi ovat heidän, Saxen kertoi Digitodaylle.