Räppäri ei osaa käyttää tietokonetta: ”Mikä ihmeen Google?”

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin rap-muusikoihin lukeutuva DMX esiintyi joulukuussa ensimmäistä kertaa Suomessa. Vankilassakin istunut artisti ei ole ilmeisesti ollut kovin aktiivinen teknisten laitteiden kanssa, sillä hän ei osaa käyttää tietokonetta eikä siten myöskään Googlen hakukonetta.

Yllättävä asia paljastui, kun artisti joutui tietokoneen ääreen newyorkilaisen Power 105,1 -radiokanavan haastattelussa. Supertähti oli tietokoneen edessä kuin peura ajovaloissa, eikä hän tiennyt miten googlettaa saati kirjoittaa näppäimistöllä. Erityisesti hän ihmetteli tietokoneen näppäimistöä, jossa oli miehen mukaan ”aivan liikaa tavaraa ja se on pelottava”. Videolla haastattelija joutuu esimerkiksi kertomaan artistille miten painaa enter-nappia.

Kuva: Power 105,1

Newyorkilainen DMX, oikealta nimeltään Earl Simmons, artistinimi on kunnianosoitus Oberheim DMX -rumpukoneelle, jota hän käytti tuottaessaan musiikkitaustoja 1980-luvulla. Myös nimellä Dark Man X tunnettu DMX kasvoi monen muun rap-artistin tavoin jengeissä tehden pikkurötöksiä jengeissä. Rap-musiikki antoikin DMX:lle keinon päästä pois kaduilta.

DMX nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 1997 singlellään Get At Me Dog. Debyyttialbumi valloitti Billboard 200 -listan ykkössijan ja kakkosalbumi Flesh of My Flesh, Blood of My Blood myi nelinkertaisesti platinaa. Myös seuraavat kolme DMX-albumia menivät suoraan listaykkösiksi Yhdysvalloissa.