Facebook-kutsu johti kaaokseen pikkukaupungissa – tässä tulos

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen tapauksesta, jossa teinitytön kotibileiden kotibileiden Facebook-kutsu oli jäänyt vahingossa julkiseksi ja se levisi nopeasti kymmenientuhansien käyttäjien kautta. Lopulta tapahtuma lähti täysin käsistä, kun tuhansia ihmisiä tulvi 18.000 asukkaan pikkukaupunkiin.

Kuva: RTV Video

Alkuperäiset kotibileet peruttiin jo hyvissä ajoin ja juhlakalu pakeni kaupungista. Viranomaiset eivät kuitenkaan saaneet estettyä väenpaljouden saapumista Hollannin Hareniin, sillä bileet muuttuivat kotibileistä valtavaksi biletapahtumaksi. Alueelle alkoi saapua tuhansia kävijöitä jo eilen iltapäivällä, ja paikalla oli runsaasti viranomaisia.

Kuva: RTV Video

Taannoin ensi-iltansa saaneesta Project X -elokuvasta mallia ottaneet juhlijat saivat aikaan rajua tuhoa, sillä jo iltapäivällä alueella sytytettiin ensimmäinen tulipalo. Lisäksi kaupungissa poltettiin autoja ja rikottiin rakennusten ikkunoita. Paikan päältä raportoineen RTL-verkkosivuston mukaan ainakin kymmenen ihmistä kiidätettiin sairaalaan muun muassa luunmurtumien ja palovammojen takia. Parhaillaan pikkukaupungissa on menossa valtava siivousoperaatio, johon on värvätty suuri joukko vapaaehtoisia asukkaita. Poliisit kuvailivat juhlijoita ”rikollisesti käyttäytyviksi idiooteiksi”.

Poliisin väliintulo alkaa videolla ajassa 4:00: