X Factor -tuomari kampanjoi kiusaamista vastaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvalloissa nähtiin äskettäin odotetun X Factor -laulukilpailun toisen tuotantokauden avausjakso. Tuomaripenkin takana istuvat tänä vuonna Simon Cowell, L.A. Reed, Britney Spears ja Demi Lovato. Heidän huhutaan jatkavan työpestiään myös kolmannelle tuotantokaudelle.

Nyt ohjelman tuomari Demi Lovato on lupautunut kiusaamista vastustavan kampanjan mainoskasvoksi. Neitokainen tietää mistä puhuu, sillä hän on joutunut itsekin kohtaamaan rankkaa kiusaamista kouluaikanaan. Poppari avautui kokemuksistaan uusimmassa haastattelussa.

– Minulla oli todella rankkaa, kun olin yläasteella. Ihmiset kirjoittivat viha-adresseja minusta ja lähettivät niitä kaikille allekirjoitettavaksi. Heillä oli juhlia, joissa he hajottivat minun demonauhojani, kertoi Demi Lovato People-lehdelle.

Vaikeat kokemukset saivatkin neidon suostumaan Secret-deodoranttimerkin Mean Stinks -kampanjaan, joka rohkaisee tyttöjä liittoutumaan hyvän vuoksi ja lopettamaan kiusaamisen kouluissa. Lovato kertoi kuulleensa kampanjasta jo viime vuonna ja halunneensa liittyä siihen. Hänen mielestään se on hieno tilaisuus vaikuttaa asioihin.

Demi Lovatolla on kokemuksia huumeiden- ja alkoholinkäytön kanssa. Neitokainen on puhunut julkisuudessa avoimesti syömishäiriöistään ja viiltelykokemuksistaan, ja hän hakeutui vieroitushoitoon vuonna 2010 muun muuassa itsetuhoisen käytöksen takia. Ennen näyttävää hermoromahdustaan teinitähden kerrottiin lyöneen taustatanssijaansa kasvoihin. Väkivaltainen käytös saikin Lovaton viimein hakemaan apua ongelmiinsa. Neitokainen on tatuoinut ranteidensa viiltoarpien päälle sanat “Stay strong”.