Jollan toimitusjohtaja: ”Tämä alkaa muuttua todellisuudeksi”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella on parhaillaan käynnissä Bisnes & Kulttuuri -seminaari, jonka yksi puhujista on vajaan vuoden ikäisen suomalaisen matkapuhelinyhtiö Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola. Yhtiö nousi taannoin kertaheitolla otsikoihin kerrottuaan kehittävänsä omaa kännykkää, joka käyttää Nokian hylkäämää Meego-käyttöjärjestelmää.

Seminaarissa teknologiayhtiön johtaja kertoi yhtiönsä kohtaamista haasteista hyvin kilpaillulla alalla.

– Me lähdettiin tekemään älypuhelimia ja ekosysteemiä. Siellä on Googlea, Applea ja Nokiaa, ja meitä on nyt 50 henkilöä. Äskettäin puhuin aiheesta mahdottoman saavuttaminen. Päivä päivältä tämä alkaa muuttua todellisuudeksi. Ensin me teimme tarinan. Ja kun se oli olemassa, niin se täytyi tehdä todeksi, Jollan Jussi Hurmola kertoi.

Toimitusjohtaja kertoi keskustelleensa hetkeä aiemmin uusien yritysten kuolemanlaaksosta, joka osoittautui oikeaksi myös Jollan tapauksessa. Tukalasta tilanteesta noustiin kuitenkin suomalaisella sisulla.

– Sit kun mikään muu ei auta, niin tarvitaan itsepäisyyttä. Meillä oli pitkään sellaista, että miten me päästään seuraavasta kuukaudesta eteenpäin. Ei annettu kuitenkaan periksi, vaan päätettiin, että me noustaan tästä. Itsepäisyydellä läpi.

Yhtiön puhelinten äänimaailma aloitusäänineen ja herätyksineen on sävelletty Hurmolan mukaan Tampereella. Tulevaisuudessa tätä äänitaidetta kuullaan toivottavasti lukemattomissa taskuissa.

– Toivottavasti saamme miljoonien ihmisten yleisön, joka käyttää tätä meidän interaktiivista taidetta, Hurmola kertoi.