Keikalla seonnut Green Day -nokkamies katkaisuhoitoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornialainen Green Day tunnetaan yhtenä viime vuosikymmenten kansainvälisesti suosituimmista rock-yhtyeistä. Bändiltä kuullaan pian uutta musiikkia, sillä se julkaisee yhdeksännen ¡Uno!-studioalbuminsa 25. syyskuuta.

Nyt yhtyeen edustajat ovat ilmoittaneet Green Dayn nokkamiehen Billie Joe Armstrongin kirjautuneen katkaisuhoitoon päihdeongelmiensa vuoksi. Ongelman yksityiskohtia ei ole paljastettu, mutta ilmoitus liittynee Billie Joe Armstrongin viimeaikaisen keikkakäyttäytymisen aikaansamaan kohuun.

Yhtye juhlisti viime perjantaina uuden levynsä julkaisua esiintymällä Las Vegasin iHeartRadio -festivaaleilla, mutta keikka jouduttiin keskeyttämään nokkamies Billie Joe Armstrongin sekoiltua lavalla ilmeisesti päihteiden vaikutuksen alaisena. Nokkamies tuhosi lopulta kitaransa lavalla ja esitteli poistuessaan keskisormea yleisölle. Tapaus kuvattiin videolle joka levisi nopeasti internetissä. Yhtye peruutti hiljattain myös keikkansa italiassa laulajan sairaskohtauksen vuoksi.

Green Dayn tuleva ¡Uno!-albumi kuuluu kolmen levyn trilogiaan, jonka seuraava osa ¡Dos! julkaistaan 13. marraskuuta. Viimeinen ¡Tré!-albumi näkee päivänvalon vasta 15. tammikuuta