Disney-kaunotarta ei päästetty vessaan – ettei hän oksenna

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Supersuosittujen Disney-kaunottarien joukkoon lukeutuva Demi Lovato on ollut viime aikoina tiiviisti otsikoissa X Factor -tuomaripestinsä ja musiikkinsa merkeissä. Syömishäiriöistä kärsinyt neitokainen kiinnitettiin äskettäin kiusaamista vastustavan kampanjan mainoskasvoksi.

Nyt 20-vuotias Demi Lovato kertoi televisiohaastattelussa yksityiskohtia taannoisesta vieroitushoidostaan. Poppari kirjautui vuonna 2010 Illinoisissa sijaitsevaan vieroitushoitoon itsetuhoisuuden ja syömishäiriöidensä takia. Nuori nainen kärsi muun muun anoreksiasta ja bulimiasta. Hän myös viilteli itseään ja käyttäytyi väkivaltaisesti.

Demi Lovato on kiitollinen vieroitushoitolan työntekijöille hänen henkensä pelastamisesta. Neitokainen oli viikkoja kestäneen prosessin aikana jatkuvasti tarkkailtavana. Popparia ei esimerkiksi päästetty yksin vessaan, jotta hän ei tunge sormiaan kurkkuun ja oksenna.

– Vieroitushoito oli aluksi niin vaikeaa, ja tunsin olevani kuin vankilassa. En saanut mennä yksin vessaan. Joku oli vierelläni aina, kun ruokailin, Demi Lovato kertoi Katie-keskusteluohjelmassa.

Näyttelijätär oli ennen kasvissyöjä, mutta vieroitushoidon jälkeen hän alkoi syödä lihaa ja lihoi yli 13 kiloa. Lovaton mukaan hänen vartalonsa ikään kuin etsi oman luonnollisen painonsa. Tähden mukaan painonnousu oli hänelle vaikeaa aikaa, mutta nykyään hän on sinut vartalonsa kanssa.

Demi Lovatolla on kokemuksia huumeiden- ja alkoholinkäytön kanssa. Neitokainen on puhunut julkisuudessa avoimesti syömishäiriöistään ja viiltelykokemuksistaan, ja hän hakeutui vieroitushoitoon vuonna 2010 muun muuassa itsetuhoisen käytöksen takia. Ennen näyttävää hermoromahdustaan teinitähden kerrottiin lyöneen taustatanssijaansa kasvoihin. Väkivaltainen käytös saikin Lovaton viimein hakemaan apua ongelmiinsa. Neitokainen on tatuoinut ranteidensa viiltoarpien päälle sanat “Stay strong”.