Jarrutustesti romutti 15 000 kiloisen sotilasajoneuvon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin moottorishow Top Gear Live saapuu juontajiensa Jeremy Clarksonin ja James Mayn sekä mysteerikuljettajan The Stigin johdolla marraskuussa Helsingin Messukeskukseen. Nyt verkossa nähdään video, joka voisi hyvinkin olla peräisin tästä televisio-ohjelmasta. Videossa nimittäin testataan massiivisen ajoneuvon jarruja erikoisin seurauksin.

Kuva: YouTube

Miinankestävällä ILAV-sotilasajoneuvolla ajettiin noin 96 kilometrin tuntivauhtia, kun sillä tehtiin lukkojarrutus. Renkaat pysähtyivät kyllä hienosti, mutta peräti 15 tonnia painava raskaasti suojattu ajoneuvo ei siitä pysähtynyt. Lopulta rasitus oli niin raju, että koko taka-akseli lähti näyttävästi irti ja auto pysähtyi viimein.

Kuva: YouTube

Suomeen pian saapuva Top Gear Live perustuu televisiosta tuttuun Top Gear -ohjelmaan. Areenalle muokattu show on myynyt näytöksensä loppuun neljällä mantereella. Yli 1,5 miljoonaa katsojaa ympäri maailman on päässyt todistamaan Top Gear Live -esityksiä, joiden toteuttaminen vaatii 135 rekkaa, kolme laivaa, rahtilentokoneen sekä 94 autoa ja 150 rengassettiä.

Kuva: YouTube