Applelta anteeksipyyntö karttaskandaalista: ”Käyttäkää Nokiaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiajätti Apple on viime päivinä joutunut harvinaisen rajun ryöpytyksen kohteeksi, kun sen uuden mobiililaitteiden käyttöjärjestelmän karttapalvelu on osoittautunut käyttökelvottomaksi ympäri maailmaa.

Skandaalista johtuen Apple on nyt joutunut tekemään harvinaisen ulostulon johtajansa suulla. Applen uudessa karttapalvelussa on mittaamaton määrä pahoja bugeja, minkä johdosta esimerkiksi Lontoossa on jouduttu turvautumaan jo paperikarttoihin.

Tilanne on sama myös Suomessa, kun lukemattomia kokonaisia paikkakuntia on merkitty kartalla vääriin paikkoihin ja lisäksi navigaatio opastaa käyttäjiä esimerkiksi teille, jota ei ole vielä edes olemassa. Nyt Applen toimitusjohtaja Tim Cook on joutunut nöyrtymään ja pyytämään anteeksi karttapalvelujen kelvottomuutta.

– Parantaessamme karttojamme voitte kokeilla muita vaihtoehtoja lataamalla App Storesta karttasovelluksia, kuten Bing, MapQuest ja Waze tai käyttää Googlen tai Nokian karttoja menemällä heidän verkkosivuilleen ja lisäämällä sovelluksen kuvakkeen käynnistysruudulle, Tim Cook totesi yhtiön verkkosivuilla.