Lapsuuden homokokemukset hämmensivät suosikkikoomikkoa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Supersuositun brittiläisen Pikku Britannia -komediasarjan tähti David Walliams tunnetaan paitsi ratkiriemukkaista roolisuorituksistaan, myös kiinnostuksestaan extreme-lajeihin. Britannian Talent-ohjelman tuomari on viime vuosina osallistunut erilaisiin haastekilpailuihin, joissa urheilijat on pistetty koville.

Nyt David Walliams on avautunut uusimmassa Camp David -elämäkerrassaan lapsuutensa homokokemuksista. Koomikon mukaan seksuaaliset kokemukset saivat hänet hetkeksi epäilemään omaa suuntautumistaan. Supermalli Lara Stonen kanssa naimisissa oleva mies on joutunut kohtaamaan urallaan paljon ennakkoluuloja feminiinisyytensä vuoksi.

– Minulla oli homokokemuksia lapsena ja ne hämmensivät minua todella paljon. Olen ollut aina naismainen ja ihmiset sekoittavat sen homoseksuaalisuuteen, aivan kuin nuo kaksi asiaa kulkisivat käsi kädessä. On myös paljon feminiinisiä ihmisiä, jotka ovat heteroita, ja paljon maskuliinisia ihmisiä, jotka ovat homoja, kertoi David Walliams The Sun -lehdelle.

Walliams kertoo olleensa camp-henkinen pilailija pienestä lähtien. Miehelle ei omien sanojen mukaan ollut koskaan ongelma esimerkiksi leikkiä naispuolista Wonder Woman -supersankaria koulun pihamaalla. Tähti herättääkin ristiriitaisia ajatuksia homoseksuaalisia kliseitä syleilevän käytöksensä vuoksi, sillä mies ollaan vuosien varrella tästä huolimatta nähty kauniiden naisten käsipuolessa.

Walliams tunnetaan Suomessa parhaiten huippusuositusta Pikku Britannia -sarjasta, jossa hän esittää sketsejä työparinsa Matt Lucasin kanssa. Absurdista huumoristaan tunnettu sarja on kerännyt maailmalla miljoonittain katsojia. Koomikkopari on myös kiertänyt maailmaa vieden naurettavat hahmonsa muun muassa Amerikan ja Australian live-lavoillle.