George Michael vakavissa ongelmissa – perui kiertueen ja etsii ammattiapua

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

WHAM!-yhtyeen toisena puoliskona tunnetuksi 1980-luvulla tullut poptähti George Michael joutui marraskuussa Itävallassa teho-osastolle keuhkokuumeen takia. Laulaja oli hengenvaarassa, ja alan parhaat lääkärit tekivät kolmen viikon ajan kaikkensa yrittäessään pitää hänet hengissä.

George Michael teki hiljattain paluun keikkalavoille Lontoon olympialaisten päätösseremoniassa. Nyt 49-vuotias laulaja on kuitenkin perunut marraskuisen Australian kiertueensa, koska miestä vaivaa syvä ahdistus. Michael kävi viime vuonna lähellä kuolemaa keuhkokuumeensa takia, ja yrittää edelleen toipua kokemuksen aiheuttamasta traumasta.

– Perun Australian kiertueeni keikat, mikä särkee sydämeni. Lääkärit suosittelevat täydellistä lepoa ja hoitoa traumaani. Luulin, että musiikin tekeminen ja yleisölle esiintyminen voisivat toimia riittävänä terapiana tuskaani. Olin kuitenkin väärässä, sillä ahdistuin suuresti, kertoo George Michael antamassaan lausunnossa Female First -sivuston mukaan.

George tuli kaapista ulos vuonna 1988, kun siviiliasuinen poliisi pidätti laulajan Beverly Hillsin julkisessa WC:ssä siveettömän käytöksen takia. George Michael on myös muun muuassa pidätetty puskaseksistä. Lähteet ovat kertoneet lehdille, että laulajatähden huumehelvetti oli syynä pariskunnan eroon, jonka merkeissä hänet on tuomittu pariinkin otteeseen myös oikeudessa.