Adele : Skyfall -arvostelu

Singlet · Jocka Träskbäck

Supersuosittu brittitähti Adele kertoi taannoin vetäytyvänsä musiikkiuraltaan pitkäksi aikaa. Suunnitelma kuitenkin muuttui, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta levyttää uuden James Bond -elokuvan tunnuskappale. Tänään James Bond -elokuvat viettävät 50-vuotisjuhlaa, ja samalla myös seuraavan Skyfall-elokuvan tunnuskappale julkaistiin.

Kappale on Adelen ensimmäinen uusi raita sitten supermenestyneen 21-albumin. Adelen ja Paul Epworthin yhdessä työstämä tunnuskappale on samalla parasta Bond-musiikkia vuosiin. Viime aikoina elokuvien tunnuskappaleet ovat jääneet lähes poikkeuksetta hieman ontoiksi viritelmiksi. Uusi kappale tehtiin Abbey Road studiolla Lontoossa ja sitä säestää peräti 77-jäseninen orkesteri.

Kappaleen tunnelma noudattelee tuttua kaavaa, ja sen huomaisi olevan Bond-tunnari, vaikka asiasta ei etukäteen tietäisikään. Mahtipontinen orkesterisovitus legendaarisine Bond-torvineen on tunnelmaltaan kuin suoraan 60-luvun klassikoista, ja Adelen seksikkään käheä ääni sopii kokonaisuuteen kuin Shirley Bassey kulta-aikoinaan. Tunnelmaltaan kappale on rauhallinen ja niin tunnarimainen, että se ei välttämättä nouse radiohitiksi. Lisäksi siitä puuttuu klassinen melodiakoukku. Siitä huolimatta lopputulos on hienoa kuultavaa ja osoittaa Adelen olevan edelleen maineensa veroinen sekä biisintekijänä että laulajana.

Pisteet 4/5