Naisten silikonirinnoissa hämmentävä uusi trendi – leviää myös Suomeen?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen näyttelijätär Christina Hendricks tunnetaan huippusuositun Mad Men -televisiosarjan tähtenä, mutta hän on ollut otsikoissa uransa sijaan lähes yksinomaan muotojensa merkeissä. Nyt neitokaisen jättirinnat ovat saaneet aikaan eräänlainen muoti-ilmiön.

Yhä useampi nainen valitsee nimittäin rintojen suurennusoperaatioon mennessään povensa muodon näyttelijäkaunottaren Mad Men -roolihahmon Joan Hollowayn tötterönmuotoisen rintavarustuksen mukaan. Plastiikkakirurgi Garrick Georgeun mukaan viimeisen 1,5 vuoden aikana tötterönmuotoiset implantit ovat kasvattaneet suosiotaan.

Kuva: Splash

Miehen potilaista 60 prosenttia valitsee paranneltavalle povelleen kyseisen muodon. Georgeun mukaan tötteröimplantti sopii erityisen hyvin ikääntyneille naisille, jotka ovat menettäneet rintojensa muodon lasten saamisen jälkeen. Implantti nostaa rintaa ja antaa sen yläosaan täyteläisyyttä, mikä muistuttaa Christina Hendricksin muotoja.

– Viime vuosiin asti meillä oli pyöreitä implantteja, jotka tekivät potilaiden rinnoista sarjakuvamaisen näköisiä. Tötterönmuotoinen implantti luo povelle luonnollisen uhkean ulkonäön, kuvailee kirurgi Garrick Georgeu Daily Mail -sivustolle.

Plastiikkakirurgi Nilesh Sojitran mukaan tötteröimplanttien suhteen täytyy kuitenkin olla varovainen, sillä ne eivät sovi kaikille potilaille. Hänen mukaansa nainen ei voi ottaa liian isoja implantteja, koska ne voisivat tehdä rinnoista liian pystyssä sojottavat. Se voisi luoda povelle pahimmassa tapauksessa Madonnan kuuluisan tötterötissi-ulkonäön, joka kohautti maailmaa 1990-luvulla Blonde Ambition -kiertueella.