Taksikuski löysi takapenkiltä 178 000 euroa – palautti omistajalle

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Moni on varmasti joskus pistänyt taskuunsa esimerkiksi kadunvarrelta löytyneen kolikon tai setelin. Kunnon kansalaiset eivät kuitenkaan kajoa maasta löytyneiden lompakkojen sisältöön, vaan palauttavat ne esimerkiksi poliisille.

Nyt eräs lasvegasilainen taksikuski on noussut uutisotsikoihin rehellisen tekonsa vuoksi. Etiopiasta kotoisin oleva maahanmuuttaja Adam Woldemarim löysi syyskuussa taksiautonsa takapenkiltä mustan tietokonesalkun. Hän katsoi laukun sisälle ja löysi sieltä 221.000 dollaria, eli 178.000 euroa.

Miehen mukaan hän meni täysin hämilleen huikean rahasumman näkemisestä. Hän ei kuitenkaan sujauttanut seteleitä taskuunsa, vaan hän vei arvokkaan salkun läheiseen vartiointiliikkeeseen. Vartijat soittivat poliisille, jotka selvittivät rahojen omistajan.

Taksikuski palasi pian poliisien pyynnöstä takaisin vartiointiliikkeeseen, jossa eräs yli 20-vuotias ruskeahiuksinen mies odotti häntä. Nuorukainen kertoi unohtaneensa kasinossa voitetut rahansa taksiin, kun hän oli matkalla lentokentälle. Uhkapeluri antoikin rehelliselle taksikuskille 2.000 dollarin, eli noin 1.600 euron löytöpalkkion.

Adam Woldemarim tekee töitä 12 tuntia päivässä kuusi kertaa viikossa ja hän tienaa hyvin vähän. Etiopiassa kyseinen löytöpalkkio-summa tuntuisi pieneltä omaisuudelta. Mies kertoi Las Vegas Review-Journal -lehdelle olevansa tyytyväinen saamaansa summaan. Hänen ystävänsä tosin ovat sitä mieltä, että uhkapelurin olisi pitänyt antaa taksikuskille enemmän rahaa.