Taantuma pahenee: Beverly Hillsin Rodeo Drivelle avataan halpahalli

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Beverly Hillsin kaupunki Los Angelesissa on tunnettu ökyrikkaiden tähtien kotina. Kovin vähävaraisilla ei alueen kauppoihin ole ollut asiaa – tähän mennessä. Yhdysvaltain talousahdinko alkaa nimittäin näkyä myös hyvätuloisten seudulla.

Nyt Bevely Hillsiin ollaan avaamassa ainoastaan alle dollarin hintaisia tuotteita myyvä The 99 Cents Only Store -liike. Liike tulee epäilemättä olemaan erikoinen ilmestys Armanin, Chanelin ja Versacen kaltaisten merkkien myymälöiden rinnalla hienostoalueen Rodeo Drive -luksuskadun varrella. The 99 Cents Only -Ketjun omistaja Eric Schiffer on kuitenkin optimistinen uuden liikkeen menestyksen suhteen.

– Kauppa tulee tänne pysyäkseen. Suuri syy sen menestykseen tulee olemaan huono taloustilanne, joka oli viimeinen syy liikkeen avaamiselle Beverly Hillsissä. Meillä on ollut muitakin menestystarinoita samankaltaisissa tilanteissa, Eric Schiffer vakuuttaa ABC News -verkkosivustolle.

Kaikki eivät ole iloisia halpamyymäläketjun levittäytymisestä Beverly Hillsiin. Yksi huolestuneista on alueella ravintolaa pitävä Mikael Choukron. Hän työskenteli aikoinaan Pariisin Les Champs Elysees -puistokadulla, ja näki mitä alueelle tapahtui McDonald’s -pikaruokaketjun avattua liikkeen siellä.

– Olen pettynyt kuullessani The 99 Cents Only -liikkeen avaamisesta täällä. Sen jälkeen, kun McDonalds ja vastaavat liikkeet avasivat ovensa Pariisin Les Champs Elyseesissä, monet korkeatasoiset ketjut pakenivat alueelta. Nyt se on täynnä halpamyymälöitä, Mikael Chokron kertoo.