Kohuväite: O.J. Simpson yrittää myydä murha-aseensa 5 miljoonalla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tunnettu amerikkalainen urheilu- ja elokuvatähti O.J. Simpson selvisi aikoinaan kuin koira veräjästä kahdesta murhasyytteestä, mutta sittemmin hänet passitettiin aseellisesta ryöstöstä kiven sisään pitkäksi aikaa.

Julkkisrikollinen on istunut jo neljän vuoden ajan Las Vegasissa sijaitsevassa Lovelock Correctional Center -vankilassa. Nyt mies on lähtenyt rahastamaan murhatapauksella, joka teki hänestä aikoinaan koko maailman tunteman syntipukin. O.J. Simpsonia epäiltiin 1990-luvulla ex-vaimonsa Nicole Brown Simpsonin ja tämän miesystävän Ronald Lyle Goldmanin murhasta.

Mies ei uusimpien väitteiden mukaan koskaan heittänyt pois veistä, jonka uumoiltiin olevan kohtalokas surma-ase, vaan hänen väitetään säilyttäneen kyseisen teräaseen pahan päivän varalle. Nyt O.J. haluaakin lähteen mukaan myydä veitsen keräilijälle viiden miljoonan dollarin hintaan.

– O.J. haluaa diilin olevan hyvin pidetty salaisuus. Hän etsii rahakasta sopimusta, jossa rahat talletetaan salaisille tileille. Tilejä ei voida yhdistää suoraan häneen, lähde väittää Radar Online -sivustolle.

Veitsi on eräs tärkeimmistä tekijöistä, jonka vuoksi Simpsonin uskotaan selvinneen kuin koira veräjästä ex-vaimon ja tämän miehen murhasta vuonna 1995. Murhatutkimusten aikaan kyseistä veistä ei nimittäin löydetty, minkä vuoksi mies pääsi vapaaksi syytteistä. Simpsonia ei kuitenkaan hetkeen nähdä vapaana, sillä mies tulee istumaan aseellisesta ryöstöstään jopa 33 vuotta, joka voidaan ensikertalaisena lyhentää 15 vuoteen. Ehdonalaiseen O.J. voi kuitenkin päästä jo vuonna 2017.