Tiesitkö, että olutta voi käyttää näinkin – uskallatko kokeilla?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme hiljattain erilaisista tavoista käyttää vodkaa muuten kuin päihdyttävässä tarkoituksessa. Korkean alkoholimäärän tuotteet eivät kuitenkaan ole ainoita juomia, joilla on useita käyttötapoja perinteisen rentoutumis- ja humalahakuisen nauttimisen lisäksi.

Nyt Modern Man -verkkosivusto on nyt julkaissut erilaisia käyttötapoja oluelle. Kuten vodka, myös olut toimii hyvänä puhdistusaineena – se irrotaa likaa esimerkiksi kultakoruista ja puisista huonekaluista. Olut puhdistaa hyvin myös ihon, joskin on suositeltavaa huuhdella olut pois hyvin, sillä deodoranttina oluen haju ei ole paras valinta.

Tässä nähdään yksi oluen käyttötarkoitus:Olut on myös hyvä vaihtoehto tuholaismyrkyille. Kätevän ansan banaanikärpäsille saa laittamalla olutta lasiin tai purkkiin ja peittämällä sen kannen paperilla jonka pinnalla on pieniä reikiä. Puutarhaa tuhoavat etanat taas saa henkiltä jättämällä sinne esimerkiksi oluella täytettyjä pullonkorkkeja, sillä oluen aromi houkuttelee niitä puoleensa.

Hiilihappo saattaa helpottaa ruosteen hajoamista, joten sitä voi kokeilla myös ruostuneiden ruuvien poistamiseen. Olutta kannattaa lisätä huonekasvien multaan, sillä happamuus ehkäisee vahingollisten sienien ja muiden haitallisten tekijöiden muodostumista niihin. Keittiössä olut toimii loistavasti esimerkiksi lihan marinointiin. Happamuutensa ansiosta se mureuttaa lihaa hyvin – marinadikaljan juominen jälkeen päin ei tosin ole suositeltavaa.