Nainen laihdutti 56 kiloa neljässä kuukaudessa

Ohhoh! · Neea Jokinen

Ylipainoiset ihmiset voivat saada innostuksen laihdutuskuuriin esimerkiksi huolestuttavien terveysarvojensa tai rakkauden vuoksi. Joidenkin tiedetään laihduttaneen kymmeniä kiloja hyvin lyhyessä ajassa. Nyt erään perheenäidin hurja muodonmuutos on noussut uutisotsikoihin.

Brasiliassa syntynyt Fabiana Passoni alkoi kiinnittää huomiota painoonsa jo nuorella iällä. Hän kärsi jojo-laihduttamisesta, eikä saanut karistettua liikakilojaan. Paino-ongelmista kärsinyt nainen muutti vuosia sitten Yhdysvaltoihin työstääkseen laulajan uraansa. Uudessa maassa asuminen tuplasi hänen painonsa ja Passoni lihoi monta vaatekokoa.

Nainen löysi pian elämänkumppaninsa Yhdysvalloista ja meni hänen kanssaan naimisiin. Avioliiton alussa hän sai kuitenkin kuulla ikävän uutisen, kun lääkäri kertoi Passonin sairastavan rintasyöpää. Rankoissa kemoterapia-hoidoissa käynti sai brasilialaisen ahmimaan herkkuja entistä enemmän.

Hän selätti rintasyövän ja sai kuulla odottavansa kolmosia. Tuolloin hän söi ruokaa neljän ihmisen edestä ja keräsi rutkasti rutkasti kiloja vartaloonsa. Vain viikkoa ennen synnytystä lääkärit löysivät Fabiana Passonin rinnasta pahalaatuisen kasvaimen. Sairaalahoitojen avulla nainen onnistui kuitenkin syöpätaistelussaan jo toistamiseen.

Tutkimuksien aikana perheenäiti järkyttyi, kun hän näki vaa’an painolukeman olevan 133 kiloa. Terveydestään huolestunut Passoni päätti aloittaa laihdutuskuurin ja hän liittyi BodyMedia-laihdutusklinikan jäseneksi. Laulaja onnistui pudottamaan painoaan seuraamalla kalorien kulutustaan ja noudattamalla tiukkaa ruokavaliota.

Fabiana Passoni muun muassa söi päivittäin viisi pientä annosta vihanneksia, manteleita, munan valkuaisia, kanaa ja kalaa. Lisäksi hän yritti polttaa jokaisena päivänä enemmän kaloreita kuin mitä hän söi. Perheenäiti teki myös kuntosaliharjotteita painoilla. Naisen mukaan paino suli hänestä pois ”kuin voi kuumana kesäpäivänä”.

– Neljän kuukauden kuluttua huomasin, että painoni oli pudonnut yli 50 kiloa. Nyt olen terve, onnellinen äiti ja elämäni kunnossa, nainen kertoi Radar Online -sivustolle.