Kalastaja sai saaliiksi 195-kiloisen tonnikalan – voitti 1 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kalakavereiden kesken tunnetusti riittää juttua niistä aivan valtavista saaliskaloista. Viime viikolla eräs amerikkalaismies sai maailmanlaajuista kunniaa uskomattomasta kalastussuorituksestaan, sillä hän sai Meksikossa saaliikseen käsittämättömän kokoisen vonkaleen.

50 minuuttia kestäneen väännön jälkeen Guy Yocom sai kuin saikin saaliikseen huiman 195 kiloa painaneen tonnikalan, Daily Mail -lehti raportoi. Viime kuussa Meksikon vesillä kalastamassa ollut Yocom onnistui laivan kapteenin Greg DiStefanon kanssa saalistamaan ennätyskalan. Vuosisadan kalatarinan lisäksi kalamies hyötyy tonnikalasta myös hieman konkreettisemmin, sillä häntä odottaa huikea rahapalkinto.

Kyseessä on kalastuskoukkuja valmistavan Mustadin palkinto Yocomille tämän saaliin johdosta. Kalastaja ohitti vonkaleellaan aiemman ennätystonnikalan, joka painoi noin 184 kiloa. Tämän kunniaksi Mustad lahjoittaa Yocomille 20.000 dollaria, eli noin 15.400 euroa, joka vuosi seuraavat 50 vuotta. Massiivinen kala tekee Yocomista siis huimat miljoona dollaria rikkaamman.

– Katsoin alas ja sanoin että ”Tuohan on aivan valtava”, kalan napannut Guy Yocom naureskeli Daily Mail -lehden haastattelussa.