Näin saat purukumin pois kengänpohjasta – tässä helpot niksit

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jokainen meistä on varmasti joskus valitettavasti astunut kadulla purukumiin. Päivän kuin päivän pilaava riesa saa helposti tunteet kuumenemaan, mutta nyt Modernman-sivusto on tullut apuun. Sivusto on listannut helpot niksit, joilla purukumin saa lähtemään kengänpohjasta.

Ensimmäinen kätevä keino on laittaa kenkä muovipussissa pakastimeen. Muovipussi tulee painaa kiinni kenkään purkan kohdalta. Kun kenkä on saanut kylmetä pakastimessa noin tunnin, purkan pitäisi olla liimautunut muovipussiin. Tällöin sen pitäisi helposti irrota kengästä silloin, kun otat muovipussin pois.

Hieman yllättävämpi niksi perustuu maapähkinävoin ihmeelliseen voimaan. Sivuston mukaan maapähkinävoita tulee levittää purkan kohdalle, jonka jälkeen odotetaan viisi minuuttia. Sitten purukumi-maapähkinävoi -kombinaatio harjataan pois. Tämän jälkeen kengän pohjasta kannattaa huuhdella ylimääräiset maapähkinävoit pois kylmällä vedellä.

Simppeli keino puhdistaa kengänpohja oksettavasta purukumikasasta on käyttää veistä ja jääkuutioita. Raaputa veitsellä ensin suurin osa purukumista. Tämän jälkeen laita muovipussiin jääkuutioita ja aseta pussi kenkää vasten noin 45 minuutiksi. Tänä aikana purukumin tulisi jäätyä, jolloin se on jo helppo raaputtaa kokonaan pois.

Sivuston mukaan myös monitoimiöljy WD-40 tepsii purukumin poistamiseen. Ruiskuta kenkään öljyä, anna sen vaikuttaa pari minuuttia ja pyyhi se sitten pois käsipaperilla. Tämä kannattaa toistaa, jos purukumi ei meinaa irrota. Sivuston mukaan tämä metodi ei kuitenkaan tepsi kuivuneeseen ja kovettuneeseen purukumiin.