Jopa CSI kalpenee – poliisi narautti murhaajan nerokkaalla huijauksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa maissa poliisin kekseliäisyys saa ajoittain uusia piirteitä, kun viranomaiset kehittelevät rikollisten esiin houkuttelemiseksi uusia keinoja. Parhaassa tapauksessa jopa kymmeniä rikollisia on kävellyt suoraan poliisin luokse mitä erilaisimmista syistä.

Nyt amerikkalaiset poliisit ovat onnistuneet saamaan suorastaan nerokkaalla tavalla kiinni miehen, joka syyllistyi mahdollisesti raakaan murhaan vuonna 1976. Viranomaiset virittivät murhasta epäillylle ansan, jollainen voitaisiin nähdä vaikkapa elokuvassa. He nimittäin tekeytyivät tutkijoiksi, jotka testasivat kuluttajilla erilaisia purukumeja.

Yksi ”tutkimuksen” koehenkilöistä oli 63-vuotias mies, joka oli vältellyt poliisia jo 36 vuoden ajan, The Kennebec Journal uutisoi. Mies otti purukumin suuhunsa, maistoi sitä ja sylkäisi tutkimuksen päätteeksi pois. Purukumiin jäi samalla miehen sylkeä, josta DNA voitiin saada selville. DNA osoittautui lopulta samaksi kuin mitä murhapaikalta oli tallennettu. Nyt mies on pidätetty epäiltynä murhasta ja odottaan oikeudenkäyntiä.