Green Dayn vaikeudet pitkittyvät – laulajan tila odotettua pahempi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornialainen Green Day tunnetaan yhtenä viime vuosikymmenten kansainvälisesti suosituimmista rock-yhtyeistä. Hiljattain yhtyeen laulaja kirjautui vieroitushoitoon herätettyään kohua oudolla käyttäytymisellään Las Vegasin iHeartRadio -festivaalien keikalla.

Yhtyeen levy-yhtiön johtaja Rob Cavallo on nyt vahvistanut yhtyeen nokkamiehen Billie Joe Armstrongin saattavan joutua viettämään vieroituksessa ”jonkin aikaa”, kertoo Daily Mail -lehti. Cavallon mukaan rokkari on parhaillaan lääkärien valvonnassa, jotta hänet saataisiin kuiville. Lääkärit eivät vielä osaa arvioida, kuinka kauan Billie Joe joutuu viettämään vieroitushoidossa.

– Voin vain todeta, että emme tiedä näemmekö hänet ennen joulua vai joulun jälkeen. Ei ole vielä määritelty, koska hän pääsee mahdollisesti pois vieroitushoidosta, Rob Cavallo kertoo Rolling Stone -lehdelle.

Billie Joen lähipiirin kerrotaan olleen huolissaan rokkarista jo jonkin aikaa ja todenneen, että tämän olisi pitänyt saada todellista apua ongelmiinsa jo kauan sitten. Green Dayn basisti Mike Dirnt syyttikin hiljattain BBC Radio 1 -kanavan haastattelussa nokkamiehen ongelmista painetta mainostaa yhtyeen kolmea uutuuslevyä raskaiden studiosessioiden jälkeen.

Green Dayn tuore ¡Uno!-albumi julkaistiin 25. syyskuuta. Albumi kuuluu kolmen levyn trilogiaan, jonka seuraava osa ¡Dos! julkaistaan 13. marraskuuta. Viimeinen ¡Tré!-albumi näkee päivänvalon vasta 15. tammikuuta.