”TVkaista-syytteet haikailua mustavalkoaikaan”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen televisio-ohjelmien tallennuspalvelu TVkaista on saanut raskaat syytteet. Helsingin käräjäoikeuteen on toimitettu syytteet yhtiön työntekijöitä vastaan. Syyttäjä katsoo, että kyseessä on ollut luvaton tilausvideopalvelu.

Yhtiön toimitusjohtajaa ja teknistä johtajaa toimitusjohtajaa ja teknistä johtajaa epäillään tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta. Lisäksi myös yritystä konsultoinut lakimies on asetettu syytettyjen penkille, sillä häntä syytetään tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

TVkaista on palvelu, jossa kuluttajat voivat tallentaa vapaasti saatavilla olevien kanavien tarjonnan maksutta verkkoon, josta ohjelmat voi tämän jälkeen myöhemmin katsella. Käytännössä palvelu siis vastaa tallentavaa digiboksia, joka ei kuitenkaan sijaitse käyttäjän kotona.

– Nyt tehty syyttämispäätös on näin uusien digitaalisten AV-palvelujen aikakaudella lähinnä pöyristyttävää haikailua mustavalkoaikaan. Se ei ole millään muotoa kansalaisen etu, syytteitä äimistelevä Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi toteaa tiedotteessaan.