Stara TVkaista

Digi Viihdeuutiset

TVkaistan verkkotunnus suljettiin – uusi osoite paljastui välittömästi

Suomalainen tietoyhteiskunta on ottanut jälleen askeleen taaksepäin, kun TVkaista-tallennepalvelun konkurssipesä on sulkenut palvelun tvkaista.fi-verkkotunnuksen. Tällä hetkellä konkurssipesä ei kuitenkaan pyöritä palvelua, joka jatkaa edelleen normaalisti toimintaa verkossa, sillä asiasta uutisoineen IT Viikon mukaan palvelin pyörii Hollannissa.

Tänään suljettu verkkotunnus on estänyt sen, että palvelua pääsee käyttämään suoraan verkkotunnuksella. Välittömästi tunnuksen sulkemisen jälkeen TVkaistan Facebook-sivuilla levisi kuitenkin jo suora IP-osoite tallennepalveluun. Palvelun sisäiset linkit on kuitenkin aikoinaan rakennettu käyttämään nyt suljettua verkkotunnusta, joten palvelu saadaan toimintaan vasta, kun osoitteet on päivitetty domainista IP-osoitteiksi.

TVkaista sai taannoin raskaat syytteet oikeudessa. Syyttäjä katsoo, että kyseessä on luvaton tilausvideopalvelu, ja oikeudessa TVkaistalta vaaditaan peräti 2,4 miljoonan euron korvauksia. TVkaista on palvelu, jossa kuluttajat voivat tallentaa vapaasti saatavilla olevien kanavien tarjonnan maksutta verkkoon, josta ohjelmat voi tämän jälkeen myöhemmin katsella. Käyttäjä itse valitsee mitä kanavia hänen tilaamassaan palvelussa hänelle tallennetaan. Käytännössä palvelu siis vastaa kuluttajan kotona olevaa tallentavaa digiboksia.

Digi Viihdeuutiset

TTVK vaatii TVkaistalta miljoonakorvauksia: ”Sota tietoyhteiskuntaa vastaan”

Kerroimme vuosi sitten kuinka suosittu suomalainen televisio-ohjelmien tallennuspalvelu TVkaista sai raskaat syytteet oikeudessa. Syyttäjä katsoo, että kyseessä on luvaton tilausvideopalvelu. Tänään oikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa, jossa TVkaistalta vaaditaan peräti 2,4 miljoonan euron korvauksia.

TVkaistan toimitusjohtajaa ja teknistä johtajaa toimitusjohtajaa ja teknistä johtajaa epäillään tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta. Yritystä konsultoinut lakimies on asetettu syytettyjen penkille, sillä häntä syytetään tekijänoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

TVkaista on palvelu, jossa kuluttajat voivat tallentaa vapaasti saatavilla olevien kanavien tarjonnan maksutta verkkoon, josta ohjelmat voi tämän jälkeen myöhemmin katsella. Käyttäjä itse valitsee mitä kanavia hänen tilaamassaan palvelussa hänelle tallennetaan. Käytännössä palvelu siis vastaa kuluttajan kotona olevaa tallentavaa digiboksia.

– Nyt tehty syyttämispäätös on näin uusien digitaalisten AV-palvelujen aikakaudella lähinnä pöyristyttävää haikailua mustavalkoaikaan. Se ei ole millään muotoa kansalaisen etu, Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi totesi.

Oikeudenkäynnin takana on aiemminkin kyseenalaista huomiota saanut TTVK-yhdistys, joka on ollut otsikoissa myös niin sanotussa Chisugatessa. Yhdistys vaati pikkutytön vanhemmilta jättikorvauksia ja vaitiolosopimusta. TTVK harkitsee TVkaistan lisäksi myös Elisan ja Soneran haastamista oikeuteen näiden verkossa tarjoamien samanlaisten nettipalvelujen vuoksi. Yritykset tarjoavat niin ikään verkossa toimivaa tallentavaa digiboksipalvelua, jossa halutut ohjelmat voi ajastaa tallennettaviksi.

– TTVK jatkaa toiminnallaan sotaa arjen tietoyhteiskuntaa ja kuluttajaystävällisempiä palveluja vastaan. Erilaiset nettipohjaiset tallennusratkaisut ja muut viihdepalvelut ovat television tulevaisuus. Tekijänoikeusjärjestöt puolestaan haluavat toiminnallaan suistaa netin viihdepalvelualan pimeään keskiaikaan, Paalijärvi ihmetteli.

– Nyt roviolla poltetaan noitina TVkaistan, Elisan ja Soneran kaltaisia innovatiivisia toimijoita. Suomi on tällaisten rajoitusten vuoksi jo auttamatta jäämässä jälkeen IPTV- ja muiden verkkopohjaisten jakelujärjestelmien kehityksestä. Jatkamalla nykyisellä linjalla luisumme tietotekniikan kehitysmaaksi.

Viihdeuutiset

Elisa ja Sonera oikeuteen viihdepalveluistaan? ”Sota tietoyhteiskuntaa vastaan”

Kerroimme äskettäin kuinka suosittu suomalainen nettidigiboksi TVkaista sai raskaat syytteet palvelustaan. Syyttäjä katsoo, että kyseessä on ollut luvaton tilausvideopalvelu, ja nyt yhtiön edustajia epäillään tekijänoikeusrikoksesta, teollisoikeusrikoksesta ja törkeästä petoksesta.

Nyt suomalaisia tekijänoikeusjärjestöjä edustava yhdistys TTVK ry harkitsee Elisan ja Soneran haastamista oikeuteen näiden verkossa tarjoamien viihdepalvelujen vuoksi. Yritykset tarjoavat verkossa toimivaa tallentavaa digiboksipalvelua, jossa ohjelmat voi ajastaa tallennettaviksi. Tallenteen voi katsoa myöhemmin operaattorin palvelimilta kuluttajan omilla laitteilla.

– TTVK jatkaa toiminnallaan sotaa arjen tietoyhteiskuntaa ja kuluttajaystävällisempiä palveluja vastaan. Erilaiset nettipohjaiset tallennusratkaisut ja muut viihdepalvelut ovat television tulevaisuus. Tekijänoikeusjärjestöt puolestaan haluavat toiminnallaan suistaa netin viihdepalvelualan pimeään keskiaikaan. Nyt roviolla poltetaan noitina TVkaistan, Elisan ja Soneran kaltaisia innovatiivisia toimijoita, Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi toteaa.

– Suomi on tällaisten rajoitusten vuoksi jo auttamatta jäämässä jälkeen IPTV- ja muiden verkkopohjaisten jakelujärjestelmien kehityksestä. Jatkamalla nykyisellä linjalla luisumme tietotekniikan kehitysmaaksi, Paalijärvi lisää.