Pariskunta järkyttyi vastasyntyneestä: ”Paholaislapsi”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Kauhuelokuvissa pääosiin pääsevät verrattain usein paholaiselta voimia saaneet lapset, jotka saavat usein kokonaisen kylän ihmisiä kauhun valtaan yliluonnollisilla voimillaan. Nyt eräät kolumbialaiset vanhemmat ovat järkyttyneet suunniltaan oman vauvansa takia.

Neljäviikkoinen poikavauva käyttäytyy äidin Ana Feria Santoksen mukaan perin kummallisesti, ja on jo onnistunut kauhistuttamaan naapuruston asukkaat. Lapsi muun muassa piiloutuu ympäri taloa, päästelee karmivaa kaakattavaa ääntä ja tuijottaa ihmisiä pistävästi silmiin.

Vastasyntynyt poika hämmästytti vanhempansa jo sillä, että tämä oppi kävelemään neljä viikkoa syntymänsä jälkeen. Tenava omaa myös elokuvien lapsipaholaisten tapaan yliluonnollisia kykyjä ja pystyy äitinsä mukaan muun muassa hengittämään tulta.

Tämän teorian hän kehitti, koska lapsen vaatteista on usein löytynyt merkkejä palaneesta kankaasta. Samoja jälkiä on myös lapsen käyttämissä sohvissa. Taikauskoiset naapurit ovat niin peloissaan lapsen vuoksi, että he heittelevät Ferian perheen taloa kivillä.

Lorican kylässä asustava perhe on joutunut nyt lääkäreiden syyniin, sillä he eivät usko vanhempien ontuviin selityksiin. Asiantuntijat epäilevätkin, että vanhemmat pahoinpitelevät lastaan. Lastensuojeluviranomaiset, poliisi tai katolinen kirkko eivät usko tilanteessa olevan mustaa magiaa, mikä taas on paikallisten mielipide asiasta.

– Tämä tilanne kertoo lapsen pahoinpitelystä. Hänen kädestään löytyi kaksi palojälkeä, ja tämän takia on hyvä arvioida adoption tarvetta. Vanhemmille on annettu varoitus, kertoo asiantuntijoiden tiimi RCN-radiokanavalle.