Nettihuijaus levisi: ”Justin Bieberillä on syöpä” – fanit ajelivat päänsä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kanadalainen teinisensaatio Justin Bieber on parhaillaan useita kuukausia kestävällä Believe-maailmankiertueella. Poppari on ollut viime päivinä usein otsikoissa kiertueensa merkeissä, sillä loppuunmyydyillä keikoilla on sattunut ja tapahtunut.

Nyt verkossa on levinnyt nettihuijaus, jossa Bieberin väitetään sairastuneen syöpään. 4Chan-sivustolta alkunsa saanut huhu sai teinitähden uskollisimmat fanit suremaan hänen kohtaloaan. Monet reagoivatkin voimakkaasti ajelemalla päänsä, uutisoi Blame It On The Voices -sivusto.

Huijaus levisi, kun verkkoon ilmestyi väärennetty Entertainment Tonight -sivuston Twitter-viesti, jossa kerrottiin teinipopparin vasta selvinneestä diagnoosista. Huhua vahvistivat myös väärennetyt Twitter-viestit tähden musiikkikollegoilta ja Bieberiltä itseltään. Muun muassa Kanye Westin, Nicki Minaj’n ja Chris Brownin valeviestejä levisi verkossa.

Stratfordissa varttunut Justin Bieber syntyi vuonna 1994 Ontariossa. Manageri Scooter Braun löysi Bieberin YouTube-palvelun kautta. Sittemmin teinitähti tutustui r&b-laulaja Usheriin ja julkaisi One Time -debyyttisinglensä. Menestystä onkin tullut roppakaupalla, sillä Justin Bieber nimettiin taannoin maailman vaikutusvaltaisimpien julkkisten kärkikastiin.