Poliisi pidätetylle naiselle: ”Unohdan syytteet, jos tarjoat oluen”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Lukuisten poliisien työurien tiedetään päättyneen siihen, että he ovat jääneet kiinni seksin harrastamisesta työvuoron aikana esimerkiksi pidätetyn henkilön kanssa. Nyt erään kanadalaisen poliisin epäammattimaiset toimet ovat päätyneet uutisotsikoihin.

Kahdeksan vuoden ajan poliisina työskennelleen Robert Sparlingin nimittäin kerrotaan lähetelleen flirttailevia tekstiviestejä pidätetyn naisen kanssa. Kyseinen poliisi pidätti maaliskuussa 21-vuotiaan Marlee Viggersin rattijuopumuksesta Sarnian kaupungissa.

Poliisi kuljetti naisen putkaan ja hänelle määrättiin 1.500 dollarin, eli 1.200 euron, sakkorangaistus. Lisäksi hän sai vuoden pituisen ajokiellon. Muutama viikko pidätyksen jälkeen rattijuoppo tapasi hänet putkaan kuljettaneen Robert Sparlingin baarissa. Poliisi lähetti naiselle flirttailevia tekstiviestejä, joissa yhdessä hän kertoi yrittävänsä vapauttaa Marlee Viggersin syytteistä.

– Jos ostat minulle oluen, unohdan syytteet, poliisi kirjoitti tekstiviestissä The Daily Mail -sivuston mukaan.

Tapauksen oikeudenkäynnissä nainen paljasti poliisin lähetelleen hänelle flirttiviestejä. Tuomari R.G. Hunter ei kuitenkaan muuttanut mieltään, vaan hän tuomitsi Viggersin syylliseksi. Humalassa autoa ajanut nainen törmäsi lava-autollaan toiseen menopeliin, kun hän menetti ajokkinsa hallinnan.