Kitarataituri Steve Vai esiintyi Tampereella – katso kuvakooste keikalta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen kitarataituri Steve Vai konsertoi nelihenkisen yhtyeensä kanssa äskettäin Tampereen Pakkahuoneella. Stara oli paikalla tallentamassa maailman nopeimpiin ja taitavimpiin kitaristeihin lukeutuvan tähden keikkatunnelmat valokuviksi.

Steve Vai aloitti uransa Frank Zappan yhtyeessä kolme vuosikymmentä sitten. Myöhemmin myös lukuisten muiden huippuartistien ja -yhtyeiden, kuten Whitesnaken, Motörheadin, David Lee Rothin ja Ozzy Osbournen, kanssa levyttänyt Vai on kuitenkin tullut parhaiten tunnetuksi soolouransa kautta.

Vai on noussut poikkeuksellisen arvostetuksi kitara-artistiksi. Lukuisille kitaristeille esikuvana toiminut Vai on myynyt maailmanlaajuisesti miljoonia levyjä sekä vastaanottanut useita Grammy-tunnustuksia. Steve Vai on muusikon uransa ohella toiminut myös kitaravalmistaja Ibanezin suunnittelijana ja perustanut oman Favored Nations -levy-yhtiönsä sekä hyväntekeväisyysjärjestö Make A Noise Foundationin.