Uusi sovellus: Vanhemmat voivat hallita lastensa puhelimia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet aikuiset ovat huolestuneita lastensa puhelimen käytöstä. Stressiä vanhemmille saattaa aiheuttaa esimerkiksi pelko jälkikasvun puhelinlaskun kasvamisesta pitkillä puheluilla tai kalliilla viestipalveluilla tai vaikkapa epäilyttävillä verkkosivustoilla vierailusta.

Nyt matkapuhelimia käyttävien lasten vanhempien avuksi on tullut uusi sovellus, joka helpottaa jälkikasvun puhelimen käytön seurantaa. AlphaBlue-niminen sovellus maksaa noin 3,70 euroa kuukaudessa, ja se tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden esimerkiksi estää lapsen pääsyn internetiin tai tietyille verkkosivuille puhelimellaan.

Myös tekstiviestien lähettäminen ja vastaanottaminen voidaan estää esimerkiksi kouluaikana tai kotiläksyjä tehtäessä. Sovelluksen kehittäjä on brittiläinen Graeme Menday, 43-vuotias entinen armeijan upseeri. Hän kertoo keksineensä idean sovellukselle, kun hänen poikansa alkoi pelaamaan puhelimellaan kesken koulupäivien.

– Se on tuore ongelma kouluissa. Opettajilta menee paljon opetukseen tarkoitettua aikaa hukkaan tämänkaltaisten häiriötekijöiden vuoksi, Grame Menday kertoo Daily Mail -lehdelle.