Realitysarjojen karu seuraus – nuoret naiset hullaantuivat Botoxiin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Naiset pyrkivät nykyään estämään ikääntymisen merkkejä kehossaan yhä nuorempina. Monet kääntyvät plastiikkakirurgian ja muiden nuorentavien operaatioiden puoleen jo parikymppisinä. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat The Only Way Is Essex -realitysarjan kaunottaret, jotka käyttävät muun muassa Botoxia.

Nyt trendin kerrotaan olevan Britanniassa kasvussa nuorten naisten kohdalla. Transform Cosmetic Surgery -yrityksen johtajan Anne Marie Gilletin mukaan 18 – 25-vuotiaat naiset ovat nykyään kiinnostuneita ryppyjä tasoittavista hoidoista. Hänen mukaansa syynä tähän ovat TOWIE-sarjan kaltaiset ohjelmat, jotka esittelevät kauneusleikkauksissa käyneitä nuoria.

Kosmeettisen ihotautilääkäri Darren McKeownin mukaan Botox-pistoksista on tullut parikymppisten nuorten keskuudessa statussymboli. Vanhempien ihmisten mielestä kyseinen hoito on outo ja epäluonnollinen, mutta nuoret näkevät sen muodikkaana ja haluttavana. Miehen mukaan he samaistavat toimenpiteen uusimpiin muotiluomuksiin.

Monien asiantuntijoiden mukaan kyseiset pistokset eivät välttämättä saa nuorilla käyttäjillään aikaan haluttua lopputulosta. Botox-pistokset voivat heidän mukaansa saada nuoren naisen näyttämään jopa ikäistään vanhemmalta. McKeownin mukaan hoidot paitsi addiktoivat käyttäjiään, ne myös saattavat saada aikaan pelottavia seurauksia ajan kuluessa.

– Yksi Botoxin sivuvaikutuksista on lihasten surkastuminen. Tämä asia voi muodostua merkittäväksi nuorille naisille. Kun silmien ympärillä olevat lihakset surkastuvat, iho menettää kimmokkuuttaan ja luiden ääriviivat tulevat esiin. Tämä voi johtaa ikääntyneeseen ulkonäköön, kertoo Darren McKeown Daily Mail -sivustolle.