No Doubt -yhtyeen musiikkivideo järkytti – sensuroitiin myös netissä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalaisbändi No Doubt ampaisi huimaan menestykseen vuonna 1995 ilmestyneen Tragic Kingdom -albuminsa myötä. Vuosien varrella viisi studioalbumia ja kolme kokoelma-albumia julkaissut yhtye teki äskettäin paluun uuden Push and Shove -albumin myötä.

Nyt yhtyeen uusin Looking Hot -musiikkivideo on herättänyt amerikkalaisen alkuperäisväestön keskuudessa järkytystä intiaaniteemansa takia. Siinä laulaja Gwen Stefani esittää vangittua intiaanineitoa, joka taistelee karjapaimenien kanssa. No Doubt -bändi onkin ottanut saamansa palautteen takia kyseisen videon pois verkosta, ja julkaissut samalla virallisen anteeksipyynnön verkossa.

– Monikulttuurisena bändinä otamme muut kulttuurit huomioon. Emme koskaan tarkoittaneet loukata Amerikan alkuperäisväestöä, heidän kulttuuriaan tai historiaansa. Tajuamme kuitenkin nyt, että olemme loukanneet ihmisiä, siksi poistamme videon välittömästi, kirjoitti No Doubt -yhtye virallisilla verkkosivuillaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta yhtyeen ensimmäisen albumin julkaisusta. Vuosien varrella menestyksekkääksi suosikkiyhtyeeksi noussut No Doubt on voittanut muun muassa kaksi Grammy-palkintoa vuonna 2001 ilmestyneellä Rock Steady -albumillaan. Yhtyeen laulajakaunotar Gwen Stefani onnistui tekemään varsin näyttävän soolouran bändin tauon aikana, mutta tällä erää neitokainen keskittyy yhtyeen uuteen musiikkiin ja keikkoihin.