Star Warsin myynyt lahjoittaa miljardeja hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Star Wars -fanit yllättyivät äskettäin, kun elokuvasarjan luoneen elokuvaohjaajan ja tuottajan George Lucasin uutisoitiin myyneen Lucasfilm-yhtiönsä Walt Disney Companylle neljällä miljardilla dollarilla. Nyt kauppasumman kohtalosta on paljastunut yllättävä yksityiskohta.

Daily Mail -lehti kertoo nimittäin Lucasin ilmoittaneen Ebony-lehden Power 100 -gaalassa aikovansa lahjoittaa valtaosan summasta hyväntekeväisyyteen. Lucasfilmin siirryttyä Disney-yhtiön siipien alle yhtiön uutisoitiin julkaisevan myös uusia Star Wars -elokuvia. George Lucas ilmoitti aiemmin tänä vuonna vetäytyvänsä sivuun elokuvateollisuudesta, joten tulevien elokuvien tuotannosta vastaa miehen pitkäaikainen yhteistyökumppani Kathy Kennedy. Uusien Star Wars -elokuvien ohjaajat, näyttelijät ja juonikuviot ovat vielä toistaiseksi salaisuus.

Aiemmin Disney on ostanut muun muassa animaatioelokuvista tutun Pixar-studion ja sarjakuvajätti Marvelin. Star Warsin ohella Disney omistaa uuden sopimuksen myötä myös esimerkiksi elokuvien erikoistehoisteita työstävän Industrial Light & Magic-yhtiön sekä oikeudet Lucasin luomaan Indiana Jones -elokuvasarjaan.

Geroge Lucasin Lucasfilm-imperiumiin kuuluu useita pienempiä firmoja, kuten Industrial Light and Magic, Skywalker Sound ja LucasArts. Lucas meni vuonna 1969 naimisiin Marcia Lou Griffinin kanssa. Pariskunta kuitenkin erosi jo vuonna 1983. Lucasilla on kolme adoptoitua lasta, Amanda, Katie ja Jett. Talouslehti Forbesin vuonna 2009 tekemän arvion mukaan Lucasilla olisi tällä erää yli 3 miljardin dollarin omaisuus.