Maistuisiko sinulle? Maailman suurin karkki sisältää 36 720 kilokaloria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset ovat irtokarkkikansaa, ja erityisesti rakkaus salmiakkiin ihmetyttää usein muualla maailmassa. Yhdysvalloissa kaikki on tunnetusti suurempaa, ja nyt siellä on valmistettu valtavankokoinen makeinen. Party Python -niminen käärmekarkki painaa 12,2 kiloa ja sisältää peräti 36.720 kilokaloria.

Kuva: Splash

Maailman suurimmaksi makeiseksi väitetty Party Python maksaa VAT19-yrityksen noin 150 dollaria ja valmistaja on keskittynyt sen tekemisessä erityisesti yksityiskohtiin. Makeiseen tekemiseen on käytetty yhteensä peräti 5,8 kiloa sokeria. Makeisen kalorimäärä riittäisi täyttämään aikuisen miehen energiantarpeen yli 18 päiväksi. Yleensä Party Python viipaloidaan 40 gramman palasiksi. Aiemmin sama yritys valmisti maailman suurimman nallekarkin.

Kuva: Splash