Kohuväite: Mielenterveysongelmaiset naiset saavat erilaisia orgasmeja

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme aiemmin kuinka Länsi-Skotlannin yliopiston tekemässä tutkimuksessa selvitettiin minkä kokoinen miehen peniksen tulee olla, jotta nainen kykenee saamaan vaginaorgasmin. Tutkimuksen mukaan suuri penis tuotti suuremman nautinnon, mutta siinä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki.

Jo aiemmin tutkijat selvittivät, että vagina- ja klitorisorgasmit ovat kaksi aivan eri asiaa ja vaikuttavat myös eri osissa aivoja. Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että naisten muillakin ominaisuuksilla on merkitystä orgasmin saamiseen. The Journal of Sexual Medicine raportoi tutkijoiden selvittäneen samalla myös hieman kyseenalaisen seikan.

Tutkijat nimittäin huomasivat, että naisen terveydellä ja mielenterveydellä on merkitystä vaginaorgasmin saamisessa. Tutkimuksen rohkean väittämän mukaan fyysiseltä terveydeltään ja mielenterveydeltään heikommassa kunnossa olevat naiset saavat tavallista harvemmin vaginaorgasmeja. Terveet naiset sen sijaan saavat useammin orgasmeja myös ilman klitoriksen kiihottamista.