Suomalaisella Prinsessa-elokuvalla jo 300 000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arto Halosen ohjaama elokuva Prinsessa on ylittänyt 300.000 katsojan rajan. Elokuva sai ensi-iltansa 10. syyskuuta 2010, mutta jatkaa edelleen teatterilevityksessä Mielenterveyden keskusliiton järjestämän koulukampanja puitteissa.

Prinsessa jatkaa edelleen myös kansainvälistä festivaalikierrostaan. Lähiviikkoina elokuvan nähdään esimerkiksi Libanonissa ja Puolassa. Kellokosken Prinsessan tarinasta on julkaistu myös Ilkka Raitasuon ja Terhi Siltalan kirjoittama kirja, joka on ollut menestys yli 40.000 kappaleen myynnillään.

Prinsessa-elokuva on palkittu useilla palkinnoilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Etelä-Afrikan Cape Winelandsin elokuvafestivaalilla Prinsessa voitti parhaan elokuvan Grand Prix -palkinnon, Portugalin Festroian elokuvajuhlilla tuomariston kunniamaininnan ja Italian Viareggion elokuvafestivaalilla tuomariston kakkospalkinnon.

Viron Black Nights Film Festivalilla Prinsessan päätähti Katja Küttner sai parhaan näyttelijättären palkinnon. Küttner on palkittu roolistaan myös Suomen Näyttelijäliiton vuoden 2010 parhaana elokuvanäyttelijänä sekä parhaan näyttelijättären Jussi-palkinnolla.

Elokuvan ohjaaja Arto Halonen on puolestaan palkittu Prinsessa-elokuvan ansiosta esimerkiksi Suomen Mielenterveysseuran vuoden 2010 valtakunnallisella mielenterveyspalkinnolla sekä Sosiaali- ja terveysturvan keskusliiton vuoden 2010 Kansalaistoiminnan palkinnolla.