Oikeus tuomitsi teinipojan käymään kirkossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Perinteisten vankila-ajan, sakkojen ja yhdyskuntapalvelun ohella eri puolilla maailmaa käytetään myös erikoisempia, vaihtoehtoisia tapoja rangaista rikollisia. Näitä keinoja saatetaan käyttää esimerkiksi tapauksissa, joissa rikoksen tekijä on liian nuori tuomittavaksi perinteisin rangaistuskeinoin.

Yhdysvaltain Oklahomassa asuva 17-vuotias Tyler Alred ajoi viime vuonna alkoholin vaikutuksen alaisena hänen ystävänsä kuolemaan johtaneen autokolarin. Tulsa World -lehden mukaan teini tuomittiin oikeudessa rangaistukseen kuolemantuottamuksesta.

Tekijän alaikäisyydestä johtuen hänelle ei kuitenkaan voitu langettaa vankilatuomiota, vaan hänelle määrättiin 10 vuoden ehdonalainen rangaistus, jonka aikana hänen täytyy käydä joka päivä kirkossa.

– Päämieheni käy kirkossa joka sunnuntai. Tämä ei tule siis olemaan hänelle ongelma, Tylerin asianajajan kerrotaan sanoneen.