Nainen synnytti työpaikallaan hotellissa – sai potkut

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalta kantautuu silloin tällöin erikoisia synnytystarinoita, joissa viimeisillään raskaana olevat naiset ovat synnyttäneet jälkikasvunsa esimerkiksi automatkalla. Nyt erään amerikkalaisen naisen uutisoidaan saaneen potkut, koska hän synnytti työpaikallaan.

Newyorkilaisen hotellin edustajana työskennelleen Tara Tan -nimisen naisen synnytys käynnistyi yhtäkkiä kesken työpäivän. Nainen soitti aviomiehelleen Sean Kehoelle, joka riensi nopeasti apuun. Aviomies soitti hätäkeskukseen ja auttoi pariskunnan vauvan maailmaan hätäpäivystäjän antamilla ohjeilla.

Tara Tanin mukaan lapsi syntyi maaliskuussa suositun hotellin 15. kerroksessa. Nainen kuljetettiin vauvan yllättävän syntymän jälkeen sairaalaan. Edustaja palasi nopeasti takaisin töihin vain kolme päivää synnytyksen jälkeen. Hän sai kuitenkin työnantajaltaan tylytyksen, koska nainen oli ollut poissa töistä.

Kahden lapsen äidin mukaan hän teki The Standard -hotellissa jopa 100 tuntia viikossa töitä. Pomo ei kuitenkaan katsonut hyvällä synnytysepisodia, vaan päätti antaa naiselle potkut. Tara Tan haluaakin nyt kymmenen miljoonan dollarin korvaussumman entiseltä työnantajaltaan asiattomista potkuistaan.

Nainen väittää syytteessään, että trendikäs hotelli ei majoita yli 40-vuotiaita perheenäitejä huoneisiinsa. Tara Tanin mukaan työnantaja kertoi antavansa hänelle potkut, koska nelikymppinen perheenäiti ”ei enää sopinut hotellin kulttuuriin”. Edustaja uskoo saaneensa potkut, koska lapsen syntymän jälkeen hän ei ollut langanlaiha. Hotellin väitetään ottavan työntekijöikseen vain kauniita nuoria naisia, jotka näyttävät malleilta, The Daily Mail -sivusto uutisoi.