Oprah Winfrey: Justin Bieber suurempi kuin The Beatles ja Elvis Presley

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Läpi 1900-luvun ja uuden vuosituhannen alun on suuren yleisön suosioon noussut toinen toistaan kirkkaampia viihdetaivaan tähtiä. Eri tahot väittelevätkin usein siitä, kuka itse asiassa on historian suurin supertähti.

Monet kulttuurintutkijat ovat sitä mieltä, että tähti on aina oman aikansa tuote, mikä tekee erilaisten julkisuuden henkilöiden statusten vertaamisen vaikeaksi. Nyt maailman suosituimpiin keskusteluohjelman juontajiin lukeutuva mediamoguli Oprah Winfrey on kuitenkin julkistanut omasta mielestään kaikkien aikojen suurimman tähden.

Hän nimittäin ylistää kanadalaisen teinilaulaja Justin Bieberin suosion taivaisiin. Oprah muun muassa vertaa popparia eri vuosikymmenten legendoihin, ja kertoo 18-vuotiaalle komistukselle, ettei viihdealalla ole koskaan ollut tämän veroista tähteä.

Winfrey sivuuttaa keskustelussa esimerkiksi Elvis Presleyn, The Beatlesin ja Michael Jacksonin kaltaisten tähtien valtaisan menestyksen. Hän pohjustaa väitteensä Bieberin suuruudesta siihen, että tämä on tämän päivän sosiaalisen median ja Twitter-palvelun kaltaisten mediasivustojen tuote, ja sen vuoksi aivan toisella lähtöviivalla vanhoihin ikoneihin nähden.

– Koskaan ei ole ollut sellaista tähteä kuin sinä, ymmärrätkö sen? Nuo kulttuuria muovanneet suuret legendatkaan eivät ole saaneet uralleen samanlaista starttia kuin sinä, koska olet sosiaalisen median tuotos, kertoo Winfrey teinitähdelle Oprah’s Next Chapter -ohjelmassa.