Unohda linnunpelätit – Tina Turner karkottaa linnut kertaheitolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen laulajatar Tina Turner tunnetaan eräänä musiikin historian suosituimmista live-esiintyjistä. Laulajatähti, oikealta nimeltään Anna Mae Bullock, on myynyt 50-vuotisen uransa aikana arviolta 180 miljoonaa albumia.

Tähden voimakkaalla soul-äänellä on nyt havaittu olevan yllättäviä vaikutuksia. Iso-Britannian Gloucesterin lentokenttä on nimittäin ryhtynyt käyttämään Tina Turnerin kappaleita pelottaakseen linnut pois alueelta. Gloucestershire Echo -sanomalehti kertoo lentokentän henkilökunta soittavan ympäri aluetta ajavaan autoon kiinnitetystä vahvistimesta tähden kappaleita, kuten vuoden 1992 hittiä Simply the Best.

– Yleensä me käytämme lintujen karkoitukseen tarkoitettuja hälytysääniä, mutta ne eivät toimineet kunnolla. Laitoimme kasettisoittimen päälle, ja huomasimme Tina Turnerin pelottavan linnut pois, toiminnanjohtaja Darren Lewington kertoo lehdelle.

Tina Turnerin ura alkoi aviomies Ike Turnerin aisaparina. Parin musiikillinen menestys kätki alleen onnettoman ja väkivaltaisen avioliiton, josta laulajatar kertoi eron jälkeisinä vuosina. Turnerin sooloura alkoi 1974 ilmestyneellä Tina Turns the Country On! -debyyttialbumilla. Kaunotar on esiintynyt myös muutamissa elokuvissa kuten Mad Max Beyond Thunderdome ja Last Action Hero.