Nainen vietti luksuselämää – eläkeläisiltä varastamillaan rahoilla

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Tutkimusten mukaan varkaat valitsevat yleensä uhrikseen pelokkaalta ja epävarmalta vaikuttavan ihmisen. Varkaat ja ryöstäjät iskevät harmillisen usein kyntensä huonokuntoisiin vanhuksiin. Nyt eräs sydämetön ja ilkeä varas on tuomittu vankilaan Britanniassa.

Tracey Cullen -niminen nainen varasti lukuisilta viattomilta eläkeläisiltä huimia summia rahaa. Rikollisen tapana oli tutustua esimerkiksi kadulla kävelleeseen vanhukseen ja käyttäytyä hyvin ystävällisesti eläkeläistä kohtaan. Nainen tarjoutui auttamaan vanhuksia heidän ostosreissuillaan, jolloin hän sai haltuunsa eläkeläisten luotto- ja pankkikortteja.

Varkaan kerrotaan anastaneen noin 10.000 puntaa, eli 13.000 euroa, vanhuksilta ja tuhlanneen rahat luksusmatkoihin. Kosmetologina työskentelevän naisen kerrotaan muun muassa varastaneen 79-vuotiaalta Elizabeth Andrew -nimiseltä mummolta 4.200 puntaa, eli noin 5.400 euroa.

Varkaus tuli ilmi, kun vanhuksen piti antaa pankkikorttinsa lääkärikäynnin yhteydessä. Mummon mukaan hän luotti ruokaostoksensa hoitaneeseen Tracey Culleniin vuosien ajan. Vanhus olikin todella pettynyt, kun hän sai tietää 40-vuotiaan naisen olevan törkeä rikollinen.

– Tracey Cullen on maailman julmin ihminen, vanhuksen tytär kertoi The Daily Mail -sivustolle.

Tapauksen oikeudenkäynnissä selvisi, että varas oli myös huijannut erästä vanhusta vakuutusmaksuissa. Cullen tarjoutui maksamaan Dundas-nimisen mummon autovakuutuksen netissä. Kehitysvammainen vanhus antoi naiselle rahaa vakuutuksen maksamiseen, mutta Cullen tuhlasi rahat. Kahdeksi vuodeksi vankilaan tuomitun naisen kerrotaan tuhlanneen varastettuja rahoja muun muassa perhelomaan Disneylandissä.