Taksikuski löysi 890 000 euroa takapenkiltä – näin kävi rahoille

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla on uutisoitu kuluneen vuoden aikana tapauksista, joissa ihmiset ovat palauttaneet julkisilta paikoilta löytyneitä rahasalkkuja takaisin omistajilleen. Rehelliset ihmiset ovat saaneet yleensä rahansa hukanneilta henkilöiltä mojovan löytöpalkkion.

Nyt erään 70-vuotiaan taksikuskin uutisoidaan tehneen hyvin rehellisen teon Singaporessa. Sia Ka Tian -niminen vanhus löysi maanantaina taksinsa takapenkiltä mustan paperikassin. Taksikuski tutki kassin sisällön ja löysi sieltä 1,1 miljoonaa dollaria, eli noin 890.000 euroa.

Rahasumma kuului eräälle thaimaalaiselle pariskunnalle, jonka taksikuski oli kuljettanut paikalliseen ostoskeskukseen. Sia Ka Tian oli järkyttynyt löydöstään, sillä hän pelkäsi joutuvansa rahojen takia ongelmiin. Taksikuski ajoikin samantien ComfortDelGro’s-löytötavaratoimistoon ja antoi kahisevan virkailijoille.

– Kun huomasin rahat, ajattelin heti, että joudun ongelmiin. Olin varma, että siellä oli ainakin 200.000 dollaria. Raha ei ole minulle tärkeää. Ne eivät kuuluneet minulle, joten miksi olisin käyttänyt niitä? Sia Ka Tian kertoi Singapore Straits Times -lehdelle.

Rahansa taksiin unohtanut pariskunta otti yhteyttä kyseiseen löytötavaratoimistoon. Taksikuski jäi odottamaan ökyrikasta paria, joka antoi Sia Ka Tianille löytöpalkkion esimerkillisestä toiminnastaan. Löytötavaratoimiston edustajan Tammy Tanin mukaan yritys ei ole koskaan vastaanottanut yhtä suurta rahasummaa.