Jada Pinkett Smith puolustaa tytärtään – suivaantui Facebookissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jada Pinkett Smith ja hänen aviomiehensä Will Smith ovat kumpikin luoneet uraa niin näyttelijöinä kuin muusikkoinakin. Pariskunta luotsaa melkoista tähtikatrasta, sillä koko perhe on suuntautunut viihdealalle.

Poika Jaden ryhtyi taannoin näyttelijäksi ja tytär Willow puolestaan laulajaksi, ja molemmat ovat niittäneet jo menestystä aloillaan. Pariskunnan Willow-tytär ajeli hiljattain hiuksensa lyhyeksi. Tämä sai jotkut Facebook-käyttäjät hämmästelemään, miten Jada saattoi antaa 12-vuotiaan tytön tehdä näin.

Näyttelijätär päätti vastata kritiikkiin avoimessa kirjeessä, jonka hän julkaisi Facebookissa. Jadan mukaan tytöille ja naisille luodaan jatkuvasti ulkomuotoa koskevia paineita sen sijaan, että heidän annettaisiin itse päättää omasta ulkonäöstään.

– Willow leikkasi hiuksensa, sillä hänen kauneutensa, arvonsa ja ansionsa eivät riipu hänen hiustensa pituudesta, Jada Pinkett Smith kirjoittaa.

Stara tapasi koko Smithin perheen taannoin Oslossa Karate Kid -elokuvan ensi-iltajuhlissa. Siellä Jada Pinkett Smith muisteli kyyneleet silmissä Jaden-poikansa leffaprojektia. Erityisen vaikeaksi projektin teki se, että äiti ja isä olivat samalla elokuvan tuottajia. Pojan hyvinvointi muodostuikin projektissa hyvin tärkeäksi. Smith kertoi, että oli välillä vaikea nähdä kyyneleet Jadenin silmissä, kun pojalla oli rankkaa.