Kännykkäriippuvuudesta vakava ongelma Etelä-Koreassa

Digi · Stara.fi

Suomalaiset pitävät itseään usein edelläkävijänä kännykkäasioissa, mutta mobiiliteknologiassa Suomi on kuitenkin kaukana maailman ykkösmaista. Mobiilinetin ykkönen on nimittäin Etelä-Korea, jossa laitteet ja erityisesti mobiiliyhteyksien nopeudet ovat huimasti edellä Suomea.

Teknologisella kehityksellä on kuitenkin myös varjopuoli. Talousuutisointiin keskittyvä Bloomberg raportoi eilen, että tuoreimman tutkimuksen mukaan jopa 10 prosenttia eteläkorealaisista on koukussa älypyhelimeensa. Nyt hallitus on ottanut ongelman vakavasti ja aloittanut sekä koulutuksia että vieroitushoitoja puhelimeen koukussa oleville.

– Otan sen mukaan vessaan, koska ilman sitä tunnen oloni yksinäiseksi. Otan sen myös sängyn viereen mennessäni nukkumaan ja käytän sitä kunnes nukahdan, eräs opiskelija kertoi Bloombergille.

Etelä-Koreassa ostetaan oma puhelin jopa kolmevuotiaille lapsille. Soulin yliopiston tutkijoiden mukaan kännykkäriippuvuus heikentää opiskelijoiden keskittymistä ja riippuvaiset henkilöt ärsyyntyvät tavallista nopeammin. Lisäksi heidän on muita vaikeampi puhua tunteistaan.