Varas huijasi uhrejaan erikoisella tavalla – voisi toimia Suomessakin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Taitavilla varkailla on omat keinonsa hyväuskoisten uhrien harhauttamiseen. Lähinnä television sketsiohjelmia muistuttavassa tapauksessa pitkäkyntinen mies Iso-Britanniassa turvautui puhtaaseen hämmennystaktiikkaan suorittaessaan taskuvarkauksia supermarketista – ja se näytti toimivan.

Varkaan kerrotaan loikkineen ympäri ruokakaupan käytävää huutaen samalla muun muassa ”perunoita”, ”kaalia”, ”nauriita” ja muita hedelmä- ja vihannesosaston tuotteiden nimiä. Tämä sai kanssaihmiset ihmetyksen valtaan antaen varkaalle tilaisuuden tyhjentää heidän laukkujaan ja taskujaan.

59-vuotias Hilary Brown kertoo varkaan lähestyneen hänen isäänsä ja äitipuoltaan Surreyssä sijaitsevassa ruokakaupassa huutaen samalla ”perunoita”. Varas tyhjensi hämmentyneen pariskunnan laukut ennen paikalta poistumistaan. Mies sai vanhuksilta saaliikseen ainakin luottokortit ja liki 250 euron edestä käteistä. Daily Mirror -lehden mukaan miehen uskotaan onnistuneen varastamaan arvoesineitä ainakin viideltä eri ihmiseltä Surreyn alueen kaupoissa viime viikkojen aikana.